مهاجرت از جوملا به وردپرس

یکی از مشکلاتی که صاحبان سایتهای که با جوملا طراحی شده اند این روزها با آن مواجه هستند عدم بروزرسانی مناسب امکانات، توسط تیم توسعه جوملاست .این امر باعث شده خیلی از دارندگان این سایتها به فکر مهاجرت از جوملا به وردپرس باشند . اما در این راه با چالش های گوناگونی  روبرو میشوند. ما در این مقاله به برخی از مزایا و معایت جوملا نسبت به وردپرس  اشاره کرده و چالش های مهاجرت از جوملا به ورد پرس را اجمالا بررسی خواهیم نمود.

آشنائی مختصر با جوملا(joomla)

سیستم مدیریت محتوای جوملا که در ابتدا با نام مامبو فعالیت خود را درسال 2001 در استرالیا آغاز نمود با گذر زمان و اتفاقاتی و تغیییراتی  که در تیم توسعه آن رخ داد در سال 2005 به جوملا تبدیل شد .جوملا یک CMS شی گرا با ساختار سه لایه است که با زبان برنامه نوسی php تولید شده ودر بیش از 15 سال فعالیت خود 5 نسخه ارائه نموده.

طی یک دهه اخیر جوملا بعنوان یکی از چند CMS محبوب و پرکاربرد جهان رشد چشمگیری داشته تا اینکه طی چند سال اخیر وردپرس توانست گوی رقابت را دربین مخاطبان CMSهای متن باز(Open Sourc) مطرح جهان از جوملا برباید . علل مختلفی را می توان برای این موضوع عنوان نمود.

از جمله علل اصلی ضعف جوملا نسبت به وردپرس در سالهای اخیر عبارتند از :

عدم تطابق جوملا  با نیازهای روز کاربران

توسعه پذیری سخت جوملا در مقایسه با وردپرس

تیم توسعه جهانی ضعیف جوملا در مقایسه با وردپرس

پیچیدگی اجرا و تولید پلاگین و ماژول برای جوملا نسبت به وردپرس

سیستم مدیریت محتوای وردپرس Worspress CMS

وردپرس که امروز به جرعت می توان گفت پرکاربردترین سیستم مدیریت محتوای دنیاست و شاید محبوب ترین آن باشد  فعالیت خود را در سال 2005 بصورت پروژه وبلاگ عموی آغاز نمود و طی یک دهه بعد توسعه یافت و به CMS قدرتمند تبدیل گردید. امروزه میلیون ها وبسایت در سراسر جهان و حدود سه میلیون وبسایت ایرانی از وردپرس بعنوان سرویس دهنده برای وبسایت های رسمی خود استفاده می کنند.

از جمله مزایای استفاده از وردپرس نسبت به سایر سیستم های مدیریت محتوا می توان به فراوانی افزونه ها و تم های متعدد رایگان و تجاری ، توسعه پذیری بالا و کارکرد آسان و راه اندازی سریع آن اشاره نمود. در سال های اخیر شرکت ها و افرادی که از جوملا بعنوان سایت ساز برای پروژه هایشان استفاده نموده اند تمایل زیادی دارند که از جوملا به وردپرس مهاجرت کنند. ولی در این مسیر با چالش های بسیاری روبرو خواهند شد که در ادامه به برخی از این چالش ها اشاره خواهیم کرد.

حتما بخوانید:  مهاجرت از اپن کارت به وردپرس!

برخی چالش های مهاجرت به وردپرس

علاوه بر داشتن دانش فنی لازم مواردی مثل انتقال صحیح داده ها از سایت جوملای قدیم به وردپرس یکی از این چالش هاست که برای فروشگاه های آنلاین که با جوملا راه اندازی شده اند این مشکلات جدی تر خواهد بود.

چالش دیگر حفظ آدرس صفحات داخلی یا به اصلاح URL ها می باشد که با تغییر و جابجایی آن ها از جوملا به وردپرس احتمال از دست رفتن رتبه سایت و صفحات داخلی در موتورهای جستجو از جمله Google با لا خواهد رفت.

اصولی ترین راه انتقال این داده ها استفاده از انتقال  اطلاعات توسط پایگاه داده SQL می باشد.

چالش دیگر پیشرو پیکر یندی صحیح پلاگین ها جدید نسبت به انتقال داده های از سایت قدیم به جدید است  که اگر آشنایی درستی با این موضوع نداشته باشیم می تواند آسیب جدی به ظاهر وبسایت و یا امنیت اطلاعات وارد کند.

ما در آژانس خلاقیت RTR با سال ها تجربه در طراحی وبسایت با جوملا و وردپرس و صد ها نمونه موفق در کنار شما خواهیم بود تا ضمن رعایت تمامی اصول فنی به شما کمک نمائیم تا با کمترین چالش و هزینه ممکن مهاجرت از جوملا به وردپرس را انجام دهید.

5/5 - (2 امتیاز)
اشتراک گذاری :

فرهاد عبادیAuthor posts

Avatar for فرهاد عبادی

من فرهاد عبادی هستم کارشناس IT و دانشجوی MBA علاقمند به حوزه فناوری اطلاعات و مدیریت کسب و کار و عضو خانواده RTR

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *